Bij Rosalie kun je in groepen trainingen en workshops volgen en individuele begeleiding krijgen. Lees onderstaande informatie om te bekijken wat goed bij jou kan passen of neem contact op met Rosalie voor meer informatie of hulp bij de keuze.

De data voor de trainingen en workshops staan in onderstaande kalender, voor individuele coaching kunt u direct contact opnemen met Rosalie.

Trainingen

Bij Rosalie kun je verschillende trainingen volgen, die gedurende het jaar worden gegeven. De trainingen bestaan uit een telefonische eerste gesprek, 5 bijeenkomsten en een afsluitend telefonisch gesprek.

  • Faalangst de baas!

mei, 2024

No Events

Een training van 5 bijeenkomsten waarin we jouw faalangst of spanning aan gaan pakken. Je krijgt uitleg over wat er in je hersenen gebeurt als je stress of spanning ervaart en we maken een plan maakt om faalangst de baas te worden. Als je weet hoe het werkt, is het gemakkelijker om er iets aan te doen. Na deze training ben je in staat om te presteren naar je kunnen.

  • Studyskills training voor scholieren

In deze training krijg je in 5 bijeenkomsten verschillende manieren om te leren aangereikt. Na deze training kun je sneller de stof lezen, weet je hoe je een goede samenvatting kunt maken en kun je je huiswerk beter inplannen, zodat je sneller klaar bent met je huiswerk en dus meer vrije tijd hebt!

  • Studyskills training voor studenten

Studeren vraagt net een beetje andere vaardigheden en strategieën dan de middelbare school. Om frustratie, onzekerheid en twijfel te voorkomen, is het belangrijk om je studietijd meteen goed te beginnen. Veel studenten lopen vast omdat hun oude strategie niet werkt. Zonde! In deze training leer je in 5 bijeenkomsten verschillende technieken om succesvol te studeren. Plannen, snellezen, uittreksels maken, het voorbereiden en maken van tentamens komen aan bod en er is ruim tijd voor studenten om vragen te stellen.

Workshops

Jongeren kunnen enorm veel van elkaar leren. Vandaar dat Rosalie diverse studievaardigheden als workshop aanbiedt. Te volgen workshops zijn:

  • Snellezen
  • Mindmappen
  • Actief leren
  • Actief studeren
  • Plannen en timemanagement
  • Ontdek welke leerstijl bij je past
  • Hoe blijf ik geconcentreerd?

De workshops worden gedurende het gehele jaar gegeven, duren ongeveer 2 uur en bestaan uit groepen van 3-7 jongeren (scholieren en studenten in aparte groepen).

Individuele begeleiding

Het loopt niet lekker op school, je wilt wel maar het lukt niet. Of je wilt helemaal niet (meer) en weet niet hoe je ooit je diploma zult halen. Niet fijn! In de een-op-een coaching ga ik in 1 a 1,5 uur met jou aan de slag. In eerste instantie stellen we doelen; wat wil je bereiken? Waarom wil je dat?

Als we de doelen helder hebben, gaan we aan de slag om die te bereiken. In de individuele begeleiding gaan we heel gericht aan de slag met jouw vragen, onzekerheden, moeilijkheden en doelen. Ik ga daarbij uit van de dingen die al goed gaan, dat vormt een mooie basis om verder op te bouwen. Vaak is de coaching een combinatie van heel praktische zaken als het maken van een planning, mindmap of snelleestechnieken en gesprekken over faalangst, motivatieproblemen, uitstelgedrag etc.

X