Leren zonder gedoe

Rosalie werkt sinds 2007 als jongerencoach. In 2011 richtte zij R. van Luik Coaching op.

Ik heb me gespecialiseerd in het aanleren van studievaardigheden en coach scholieren en studenten die kampen met faalangst, stress, motivatieproblemen en uitstelgedrag. Jongeren waarbij het studeren dus niet vanzelf gaat. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen met (meer) plezier en zelfvertrouwen en met minder stress kan studeren.

Mijn schooltijd
Tijdens mijn schoolloopbaan ben ik mezelf flink tegen gekomen. Ik had behoorlijke faalangst opgelopen in groep 8, had tegen alle verwachtingen in wel een aardige citoscore en kwam vanuit het buitenland naar Nederland op een middelbare school terecht waar ik niemand kende. Op school werd ik goed begeleid en lukte het me eerst mijn havo en daarna mijn vwo diploma te halen. Op het vwo had ik het geluk dat ik echt heb leren leren. Met logisch nadenken alleen kwam ik niet meer weg, dus paste ik mijn strategie aan. Op de universiteit paste ik opnieuw mijn aanpak aan; de hoeveelheid stof was veel groter en het tempo lag veel hoger. In de studietijd leerde ik ook om te combineren; de studie, huis- en clubgenoten, baantjes in de horeca en vrijwilligerswerk bij De Kindertelefoon. Winst dat plannen altijd al wel in mijn aard zat, dat maakte dat ik al deze activiteiten goed aan kon.

Met de juiste begeleiding kan er zo veel
De kracht van mijn begeleiding ligt in het zelfredzaam maken van jongeren waarbij ik altijd uitga van hun talenten.

Ik weet veel van studievaardigheden, leerproblemen, keuzeprocessen, faalangst, motivatie en het onderwijs in het algemeen. Waardevolle kennis en concrete vaardigheden die ik in de praktijk heb opgedaan. Bij De Kindertelefoon werd mij op een directe manier duidelijk dat jongeren heel goed weten wat goed voor ze is, maar soms begeleiding nodig hebben om te achterhalen wat dat precies is en op welke manier dat bereikt kan worden. Hier is mijn liefde voor coaching ontstaan. Met de juiste begeleiding, aandacht en begrip is er zo ontzettend veel mogelijk!”

X