Studievaardig

Als je weet HOE je moet leren en studeren, haal je de cijfers die je nodig hebt om te slagen. In het onderwijs en later in je carrière. Om goed te kunnen leren heb je een gereedschapskist met studievaardigheden nodig. Al ben je nog zo slim, met een lege gereedschapskist kom je niet ver.

Rosalie helpt je om jouw gereedschapskist te vullen met de juiste tools:

 • slim samenvatten
  Bijvoorbeeld in de vorm van een mindmap, waardoor je niet meer alles markeert of overschrijft. Je leert hoofd- en bijzaken te onderscheiden en de hoofdzaken op een goede manier te formuleren.
 • perfect plannen
  Een goede realistische planning geeft rust en overzicht waardoor je minder geneigd bent om uit te stellen. Jullie bekijken samen welke toetsen er gepland staan en hoe de stof handig opgesplitst kan worden.
 • master je mindset (link).
  Je mindset is de manier waarop je aankijkt tegen school en alles wat daarmee te maken heeft. Je mindset kan het leren enorm bemoeilijken. Met de juiste mindset sta je veel positiever tegenover school en dat zorgt weer voor betere resultaten.
 • beter concentreren
  Je wil wel leren en studeren, maar je bent snel afgeleid en daardoor trager dan je zou willen en kunnen zijn.  Met de tips en oefeningen van Rosalie houd je focus en presteer je veel beter.
 • snellezen
  Met deze techniek lees je  geconcentreerd en ga je sneller door een tekst mèt behoud van tekstbegrip. Zo wordt lezen een stuk minder vervelend.
 • top aantekeningen maken
  Tijdens colleges en werkgroepen op het hbo en de universiteit wordt veel verteld. Hoe maak je goede aantekeningen en blijf je tegelijkertijd aangehaakt bij de stof? Rosalie geeft jou top tips om het maximale uit colleges te halen. Met deze tips halen ook scholieren  meer uit de lessen en hoeven daardoor thuis minder tijd te besteden aan aan het begrijpen en leren van de stof.

Met de juiste tools kost studeren je minder moeite, minder frustratie en minder tijd en levert het bovendien betere resultaten op. En van goede studievaardigheden heb je een leven lang plezier, je bent tenslotte nooit uitgeleerd.

X